Hvilke havemøbler skal jeg vælge til afslapning i haven? Her er 5 gode bud

Hvis man har en lækker, stor have, så er det også helt oplagt, at man køber en masse skønne møbler, der kan stå i haven, og som man kan hænge ud i sommeren lang. Og her kan man med fordel vælge flere forskellige slags havemøbler, så der er mange forskellige kroge i haven, hvor man kan hænge ud og hygge sig med et lækkert måltid eller en god bog. 

Så hvis du har brug for lidt inspiration, så kommer der her 5 gode bud på havemøbler, som på hver sin måde giver anledning til hygge og afslapning i haven.

Rosenbænken

Det første bud på et havemøbel er måske ikke et møbel, man lige umiddelbart forbinder med afslapning, men som stadig sagtens kan give noget helt særligt til haven. Det er nemlig rosenbænken.

Hvis man finder en god hynde og måske nogle puder, så kan man sagtens sidde meget behageligt på rosenbænken, men man kan også sagtens droppe alt det og bare lade den stå for sig selv. Rosenbænken er nemlig typisk ret elegant, og det kunne eksempelvis være en ide at stille den et sted i haven, hvor der er en dejlig udsigt. På den måde behøver rosenbænken ikke at være et møbel, hvor man virkelig læner sig tilbage og sidder med en god bog, men den kan derimod være et møbel, man sidder i, når man gerne vil have en god snak med en, man holder af, eller som man sidder i, når man lige har brug for at tænke over nogle ting. Det kan også være afslappende. 

Den klassiske havebænk

Lidt i samme kategori kan man også kigge nærmere på en af de klassiske havebænke. Havebænkene er altså dem, som typisk står rundt omkring i offentlige parker, og som i din have måske kunne få lidt samme funktion som rosenbænken. Nemlig en bænk, som er rigtig fin at have stående i haven, fordi den pynter, og som man lige kan sætte sig i, når man trænger til at trække vejret. Det er i hvert fald et havemøbel, der giver noget sjæl og stemning til haven.

Havesofaen

Hvis man gerne vil have en terrasse eller et område i haven, som fungerer som en udendørs stue, så skal man selvfølgelig have en form for havemøbler hjem, som kan give dette udtryk. Det kunne være havesofaen.

Det er måske ikke alle, der lige vil prioritere deres plads i haven på den slags møbel, fordi det også på nogle punkter er lidt atypisk at se i en have, men hvis man har pladsen til det og føler sig overbevist om, at det er nogen, man kommer til at bruge meget, så skal man da bare give den gas.

Man bør dog lige tænke over, om havesofaen skal stå et sted, hvor der altid er overdækket. Det er nemlig ikke bare træ som de førnævnte bænke, men havesofaen har derimod nogle puder af stof, som nok ikke kommer til at blive så kønne, hvis de bliver våde. Så enten hav den til at stå et overdækket sted, ellers så husk på, at du skal fjerne puderne og hynderne, når der er dårligt vejr.

Hængesofaen

Hvis man er på udkig efter et lidt anderledes havemøbel, hvor man virkelig kan læne sig tilbage og slappe af, måske endda falde i søvn, så er det nok hængesofaen, man skal overveje. Hængesofaen er, som ordet antyder, en sofa der hænger ned fra nogle snore, og som derfor kan komme i bevægelse - lidt ligesom en hængekøje, men bare lidt mere ekstra. 

Hængesofaen er også til dig, som har meget plads, og som måske også godt kan lide at have nogle møbler, som er lidt ud over det sædvanlige, og hvor man heller ikke selv skal gøre så meget for at finde et behageligt og afslappende sted at sidder. Hængesofaen er bare komfortabel i sig selv, og så snart mad sætter sig eller lægger sig i den, så ved man, at det bliver svært at komme op igen, fordi det simpelthen bare er så hyggeligt og afslappende et havemøbel. Den kan man sagtens bruge mange timer i.

Udendørs liggestol

Et møbel, som er lidt mere simpelt, og som egner sig perfekt til de varme sommerdage, er en udendørs liggestol. Typisk er de ikke så dyre, og så er de også nemme at opbevare, fordi de bare skal foldes ud, og så selvfølgelig foldes sammen, når man ikke bruger dem.

Her kan man også justere på, hvordan man gerne vil sidde i den. Hvis man gerne vil ligge og tage sol, kan man sørge for, at liggestolen ligger helt vandret, så det nærmest er en slags seng. Men hvis man derimod gerne vil ligge og læse i stolen, så kan man justere liggestolen, så der kommer et ryglæn. Det er altså et ret smart møbel, som giver mulighed for mange forskellige positioner. 

Menu
Top